Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische staat moet ouders van 10 kinderen van Syriëstrijders nog geen dwangsommen betalen

De Belgische staat is de tien kinderen van IS-strijders die in het Syrische vluchtelingenkamp Al-Hol bevinden nog geen dwangsommen verschuldigd. Dat heeft de dwangsommenrechter in Brussel beslist. De Brusselse kortgedingrechter besliste in december dat de kinderen de nodige documenten moesten krijgen om naar België te kunnen reizen en legde dwangsommen op van 5.000 euro per dag vertraging en per kind.

44 reacties

  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    NOOIT terug betalen,zij hebben dat wel zelf gewild in de situatie waar ze zich nu in bevinden.Daarmee BASTA.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    En terecht. Maar men zou beter dat soort rechters wraken en eentje met een reeel wereldbeeld de zaak laten afhandelen. De meeste van die kinderen zijn vooral ginder geboren, of zoals die 2 Belgische is vrouwen die 2x gerepatrieerd zijn geweest en dan toch terugkeren na de geboorte van een kind... gewoon afwijzen en terugsturen. Laat Koerden, Irakezen en Syriers maar over hun straf beslissen, zij zijn de enigsten die daar recht op hebben, geen linkse rechter met oogkleppen op die wereldvreemd is
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht ! Te gek voor woorden om met ons belastinggeld terroristen te sponsoren, Waar was het Gezond Verstand van die Kortgedingrechter ? Gelukkig dat die Dwangsommenrechter orde op zaken stelt.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Het zou een schandaal zijn moesten wij dat betalen, dat zijn geen live dametjes, maar pesronen die anti-Westers zijn in hart en nieren. Maar als er te rapen valt, is het Westen wel goed, en nog zijn er linkse politici die dit goedpraten. Ik weet zeker als ik terroristische intenties had, dat ik geen geld van dat land moet eisen, maar hier kan alles
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Ik zou zeggen eerst bewijzen dat die dutskes belgen zijn en de Belgische nationaliteit hebben. Als een terrorist sneuvelde hertrouwde de weduwe snel terug met een andere terrorist en werden er weer kinderen geboren zijn die dan ook Belgen ? Pech voor de advocaten die geld roken op de kap van die kinderen totaal geen moraal !! .