Emma Plasschaert klimt naar tweede plaats op WK Laser Radial

Emma Plasschaert heeft een uitstekende zaak gedaan op de vierde competitiedag van het WK Laser Radial in het Australische Sandringham nabij Melbourne. De Oostende wipte van de vierde naar de tweede plaats.

Maarten Delvaux

In tegenstelling tot de voorbije dagen, toen de weergoden telkens spelbreker waren, konden de zeilsters woensdag wel vol aan de bak. Er werden drie regatta’s afgewerkt. Plasschaert won in de gele groep de eerste race, werd derde in de tweede en achtste in de derde.

Na zes regatta’s (het minste resultaat valt weg) moet de wereldkampioene van 2018 in het klassement alleen de Nederlandse olympisch kampioene Marit Bouwmeester voor zich dulden. Die won woensdag haar drie races in de blauwe groep en leidt met 7 punten voor Plasschaert (17 punten) en de Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom (18 punten).

In de competitie bij de mannen, waar Laser Radial geen olympische klasse is, werden twee races afgewerkt. Titelverdediger Simon De Gendt eindigde daarin als veertiende en twintigste. In het klassement steeg hij van de 27e naar de 20e plaats met 78 punten. Jan Heuninck werd woensdag 20e en 45e. In de stand zakte hij van de 22e naar de 27e positie met 96 punten. De leiding blijft in handen van de Rus Daniil Krutskikh.