UZ Antwerpen bereidt zich voor met aparte containerafdeling voor screenings.
Volledig scherm
UZ Antwerpen bereidt zich voor met aparte containerafdeling voor screenings. © Klaas De Scheirder

UZ Antwerpen bereidt zich voor met aparte containerafdeling voor screenings

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ziet sinds zondag een duidelijke stijging van het aantal mensen dat zich op doorverwijzing of uit eigen beweging wil laten screenen op het coronavirus. Om de spoedafdeling niet volledig op te eisen, wordt daarom een aparte containerafdeling gebouwd. 

9 reacties

  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    En blijft onze Magie noch steeds bij haar stand punt dat dit eigenlijk niks is en zelfs minder betekent dan de jaarlijkse opkomst van gewone griep ? Dan wordt dit eigenlijk elk jaar allemaal gedaan , en speciale opvang voorzien en maatregelen getroffen ,waarom als we goed op alles zijn voorbereid dan nu plots nog extra opvang bij maken ? De papiertjes en ons Magie zullen alles wel tegen houden in ons landje hè !
  • Joris & Corneel

    4 jaar geleden
    En we gaan met zijn allen gezellig skiën, liefst richtin Italië.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Het is al een goed teken dat ze 'iets doen'.. maar ik zie nog geen "negative pressure" kamers en personeel die bv. maskers aan doen, terwijl ze met potentiële virusdragers omgaan. Ik maak me nog geen zorgen, maar we mogen wel al beginnen met preventief handelen vind ik.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    "met aparte containerafdeling voor screenings" Het Belgisch improviseren begint al goed vorm te krijgen. Evenals het paraplu-opentrekken...
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    10 containers, en wel 3 to 5 bedden staan klaar om de pandemie op te vangen! Als het moet kunnen ze zelfs nog een paar bedden bijplaatsen. Wat een capaciteit.