Voor eens en altijd: zo maak je konijn boterzacht (in een stoofpotje!)
Geen grotere culinaire misdaad dan een stukje konijn taai te serveren. Dus demonstreren we een feilloze manier om het godenvlees heerlijk mals en sappig te houden. Tip: stoof het niet te kort én niet te lang.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 konijn, in stukken
4 sjalotten
200 g gerookte spekblokjes
12 dunne wortelen
250 g champignons, in partjes
250 g kikkererwten, uitgelekt
500 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon
handvol peterselie, fijngesneden + extra takjes
4 takjes tijm
2 el honing
1 el mosterd
2 el bloem
boter
peper en zout
Zo maak je het :
1. Pel de sjalotten en halveer ze. Dep de stukken konijn droog met keukenpapier. Laat een flinke klont boter smelten. Kruid het konijn met peper & zout en bak het vlees rondom aan. Schep uit de pan.
2. Bak de sjalotten en het spek in dezelfde stoofpot even op. Voeg de champignons toe en laat meebakken. Strooi er de bloem over en roerbak 2 minuten.
Blus met de wijn en giet er de bouillon bij. Roer er de mosterd en de honing onder. Breng aan de kook, voeg het konijn opnieuw toe en zet het vuur lager. Voeg de peterselie en tijm toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur op een laag vuur sudderen.
3. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten en worteltjes toe.
Werk het stoofpotje af met extra takjes peterselie.
Tip: Lekker met stevig, bruin brood of puree.
Nog zin in dessert? Probeer deze met crumble gevulde appeltjes!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Gouden Giro
Allerlaatste kans op 5.000 euro: neem nu deel aan de Gouden Giro en sleep talloze prijzen in de wacht dankzij HLN
Zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels