De praalwagen van carnavalsgroep Kalisjekloesjers beeldde een klaagmuur uit.
Volledig scherm
De praalwagen van carnavalsgroep Kalisjekloesjers beeldde een klaagmuur uit. © Geert De Rycke

Nederlandse organisaties willen strafrechtelijk onderzoek naar Aalst Carnaval: “Norm tegen antisemitisme is in gevaar gekomen”

In Nederland roepen een tiental Joodse organisaties op tot een diepgaand onderzoek naar de stoet van Aalst Carnaval. Opnieuw waren daar kwetsende karikaturen te zien, hoewel de Joodse gemeenschap om meer begrip had gevraagd na praalwagens in de stoet vorig jaar. De oproep werd ondertekend door Kamerleden van vier Nederlandse politieke partijen en overgemaakt aan de Belgische ambassadeur in Den Haag.

39 reacties

  • Deconinck Jan

    4 jaar geleden
    Dank u Aalst! De aanvallen op carnaval Aalst leggen de pijnpunten van de hedendaagse maatschappij prachtig bloot. Want wie zijn hier de racisten? Jullie alvast niet Aalstenaars. Het is een nieuwe inquisitie tegen onze cultuur en tradities. Tegen de vrije meningsuiting en tegen onze waarden. Dank u Aalst om niet mee te gaan in de collectieve angst en opgedrongen schuld gevoelens. Niemand moet ons de les komen spellen.
  • Luc Van den Bulcke

    4 jaar geleden
    Oilsjt carnaval gaat nooit Hollanders toelaten zich te bemoeien met onze carnaval!
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Nederlandse organisaties en politici hebben zich niet te moeien met het carnaval in Aalst (nog steeds een Belgische stad). Wij moeien ons ook niet met het anti-zwarte piet beleid dat ze in Nederland voeren.
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Meer dan terecht. Het is meer dan hoogtijd dat men grote kuis houdt in de carnavaloptochten, met name vooral die in Aalst.
  • Vandamk

    4 jaar geleden
    Wat komt Nederland zich hier moeien?