Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

HET DEBAT. Zijn de maatregelen tegen het coronavirus overdreven? Dit is jullie mening

Er worden almaar meer maatregelen genomen om besmettingen met het coronavirus te vermijden: steden en dorpen worden geïsoleerd, een economische grootmacht als China wordt stilgelegd en verschillende vluchten worden geschrapt. Zijn de maatregelen tegen het coronavirus overdreven? Eerder vandaag lieten enkele experts hun licht al over de zaak schijnen. Nu is het aan jullie. We goten enkele opvallende reacties in een overzicht.

15 reacties

  • Marc Vanderstukken

    3 jaar geleden
    Waarom de grenzen niet sluiten,gewoon doen, als we nu niet streng zijn dan gaan we er nooit afgeraken en waarom schakelen ze het leger niet in? Geen verzachtende omstandig heden. Moest ik de baas zijn dat zou dit al opgelost zijn en zeker de jeugd afstraffen want zij de den boosdoeners en laat geen vrouwen de plak zwaaien. Vanderstukken Marc
  • Christian Smets

    4 jaar geleden
    Het is vooral in zuiderse landen een probleem. In Spanje bijvoorbeeld wordt van de bevolking enorme offers gevraagd, terwijl de regering amper iets doet. Daar zijn ze nog aan het beramen, nadenken, plannen, op de lange baan te schuiven, terwijl de (voordien al ontoereikende) gezondheidszorg in elkaar is gestuikt en de zorgcentra voor ouderen aan hun lot worden overgelaten.
  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    hopelijk wordt het zo snel mogelijk 25 gr, virus gedijt niet in de warmte. de klimaatopwarming heeft dus ook voordelen..ondertussen zouden alle werken 3 weken moeten volledig stil gelegd worden . Het werk zal niet weglopen, alles schuift gewoon op.
  • Filiep Lapeire

    4 jaar geleden
    Op dit moment zijn ze zelfs te klein, het komt er nu op aan niet besmet te raken en wanneer het virus verdwijnt kan het normale leven terug op gang komen.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Ik stel voor dat uw krant de open brief , die op dit eigenste ogenblik onder het artsen korps circuleert,van Dr. Marc Wathelet, één van de enkele wetenschappers in ons land, die specifiek onderzoek naar het Corona virus heeft gedaan, aan Maggie Deblock , nu eindelijk publiceert. De brief is exact en er zal ook voor leken veel duidelijk worden.Zowel wat de ziekte als de politiek betreft. Of is het juist dat, eerder dan de ziekte, dat voorkomen moet worden?