.
Volledig scherm
PREMIUM
. © VTM NIEUWS

ANALYSE. Dit coronavirus laat zich niet bedwingen. We zullen moeten wennen aan de nieuwe realiteit

Het coronavirus verspreidt zich over de hele wereld en elke dag komen er ook in België besmettingen bij. Maar welke realiteit wacht ons als het nieuwe virus echt doorbreekt? We lijken getuige van een historisch moment: een geheel nieuw seizoensvirus in wording.

17 reacties

  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    Globalisering , open grenzen , massale vliegreisjes , onbekwame politici en experts , onverschillige houding van een deel van de bevolking ...wat het volgende ?
  • Cor Vermonden

    4 jaar geleden
    En Maggie blijft graaiend en ongefatsoeneerd zeggen, het is wat het is.
  • Peter Schrooten

    4 jaar geleden
    In plaats van miljarden te spenderen aan wapens om onze eigen soort mee te doden zou het beter zijn dit geld te besteden aan medische onderzoeken en nieuwe medicijnen. En dan niet gedreven door winstgevende concerns.
  • nina deyrne

    4 jaar geleden
    ongeveer tot ze een vaccin kunnen verspreiden en daar geld uit kloppen. gaan we verder ook onze gewone griep in kaart brengen met sterfgevallen aangezien de media hiervan smult.
  • Erwin Schauvliege

    4 jaar geleden
    Ik vind het vreemd dat volksgezondheid niet wil antwoorden op een eenvoudige maar heel belangrijke vraag : hoe lang overleeft het corona virus in een niet-menselijke omgeving, bvb op een deurklink, op een glas, in een handdoek, op charcuterie of kaas waar iemand van het personeel met zijn/haar handen aan is geweest vooraleer het in het papier te stoppen. Spreken we van 10 minuten, een uur, een dag ? We komen nu eenmaal veel meer met deze dingen in contact dan met handjes schudden.