Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) kwamen twee weken geleden aan zet.
Volledig scherm
Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) kwamen twee weken geleden aan zet. © Photo News

Dewael en Laruelle willen praten over brede kadernota

De koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) willen partijen rond de tafel brengen met het oog op de vorming van een nieuwe regering. Ze willen nog voor maandag - wanneer hun opdracht afloopt - praten over een kadernota rond begroting, socio-economische hervormingen, ethische thema's en een agenda voor een staatshervorming. Sommige partijen zouden meer tijd vragen voor ze de stap naar de onderhandelingstafel willen zetten.

12 reacties

  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    stopt aub deze komedie het zal nooit werken .dit is niet waar de bevolking voor heeft gestemd nieuwe verkiezingen AUB
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    weer veel woorden maar geen daden : ze verspillen ons belastinggeld, kostbare tijd en het geduld van de burges. Door hun eigen politieke onbekwaamheid komen ze nu zichzelf tegen.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Een coalition of the willing, dat is een goede term. Dat NVA en VB unwilling zijn om Belgie op te bouwen is al langer gekend. CDV wacht een grote verantwoordelijkheid : niet meedoen met paarsgroen betekent absolute chaos
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Het confederale zal er toch komen is het niet nu dan zeker de volgende verkiezingen, hoe men het ook wenst uit te stellen. Het functioneert niet meer via de huidige staatsstructuur. Iedereen weet dat, maar men wil het gewoon niet uitvoeren. Onze putten in begroting zullen niet meer te dichten zijn.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De vraag die zich al lang stelt is de volgende: welke stakeholders hebben schrik (lees: iets of veel te verliezen) bij nieuwe verkiezingen, waarvan men de uitslag al een beetje kan vermoeden?