humo
Volledig scherm
PREMIUM
© humo

Sofie Lemaire kaart seksisme aan in #meervrouwopstraat: “Mannen worden tijdens een vergadering toch ook niet graag ‘schatje’ genoemd?”

TVExact één jaar nadat Radio 1-presentatrice Sofie Lemaire (36) de campagne #meervrouwopstraat lanceerde – waarbij ze meer straten en pleinen naar bijzondere vrouwen wil laten vernoemen – toont ze het resultaat op Canvas. “Mijn programma is geen aanklacht tegen mannen. Maar seksisme is een automatisme geworden.”

11 reacties

  • Jens Vranckx

    4 jaar geleden
    waarom per se een straat nog naar een persoon vernoemen? Er zijn toch genoeg alternatieven? Seksisme is inderdaad een automatisme geworden, bij bepaalde vrouwen uiteraard. Blijkbaar gaan die ervan uit dat iedereen hetzelfde is. Dus zoiets van de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet zeker?
  • Freddy Ghistelinck

    4 jaar geleden
    Zo stom,mij mogen ze schatje noemen, waarom niet als je er goed uit ziet
  • lu marissen

    4 jaar geleden
    Het enige wat je met zo een uitleg teweegbrengt is dat vele bedrijven simpelweg geen vrouwen meer aannemen wat trouwens nu op vele plaatsen ook al gebeurt en dat zijn zeker geen vrouwonvriendelijke mensen zelfs integendeel maar zo kan je die problemen op voorhand vermijden.Ik heb als zaakvoerder al tal van vergaderingen meegemaakt en ik heb nog nooit het woord schatje of iets dergelijk horen zeggen maar als het zo een groot probleem is waarom zouden wij dan nog vrouwen aannemen
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    BIj die van ons op het werk lopen heel wat gasten rond die op vrouwen neerkijken, niet kunnen verdragen dat die een leidinggevende functie krijgen en als het er toch eentje lukt, heel ver durven gaan om haar uit die functie te lkrijgen. En die menen dat een vrouw iets is dat gemaakt is om naar hun pijpen te dansen. Ik kan precies zeggen als ze thuis komt wanneer ze weer hun boekje te buiten gegaan zijn. Maar dat collega's haar niet eens schatje zouden mogen noemen, vindt ze er zelf zwaar over!
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Als iemand mij vriendelijk geholpen heeft (eender met wat), dan zeg ik uit gewoonte "Jij bent een schat!". Ik zeg dit tegen vrouwen én tegen mannen zonder enige seksistische bijbedoeling, maar gewoon uit dankbaarheid en vriendelijkheid. Niemand kan mij verbieden om dit nog te doen! Wij blijven 'normale' mensen en laten ons gedrag niet manipuleren door 'gekken'.