Het Colosseum heeft er nog nooit zo verlaten bijgelegen.
Volledig scherm
Het Colosseum heeft er nog nooit zo verlaten bijgelegen. © EPA

Heel Italië in quarantaine gezet: “Je voelt de angst in de lucht hangen”

Inmiddels zijn er in Italië 9.172 besmettingen en 463 Italiaanse doden. Nergens ter wereld sterven procentueel zoveel mensen aan het coronavirus als in de laars van Europa. De regering plaatst als tegenmaatregel nu heel Italië in quarantaine. Dat betekent dat inwoners enkel nog verplaatsingen mogen maken voor het werk of in noodgevallen. De sluiting van de scholen en universiteiten wordt verlengd tot 3 april. Ook alle sportactiviteiten - inclusief de wedstrijden in de hoogste voetbalklasse - worden afgelast. “De juiste handeling is thuisblijven om de zwaksten in onze gemeenschap te beschermen”, klinkt het uit de mond van premier Giuseppe Conte. “Onze gewoontes moeten nu veranderen. We moeten allemaal iets opgeven om Italië er weer bovenop te helpen.” 

30 reacties

  • nik scroll

    4 jaar geleden
    De farmaceuticabedrijven wrijven nu al in hun handen met hun oog op de winst van het aankomend vaccin. Net als in België kennen ze in Italië maar één remedie tegen ziekte : "genees"middelen en vaccins. Voorkomen door de weerstand te verhogen aan de hand van gezonde voeding en onschadelijke natuurlijke remedies zijn taboe en krijgen geen plaats in de opleiding geneeskunde want dat brengt niet op. Ze houden de bevolking dom.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Jos, daar kan ik volledig inkomen met wat je zegt en dit ook in Spanje en Portugal door niet alleen eigen bevolking maar ook vele Europeanen die hun pensioenleven wil slijten in het warme zuiden.
  • André Boeykens

    4 jaar geleden
    Ik heb zo een licht vermoeden dat dit alles meer is dan gewoon een virus !
  • Dirk Molin

    4 jaar geleden
    @ Danny Buyse, nergens is de vergrijzing zo hoog als in Italië.
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Men zou hier in België ook alle evenementen afgelasten, niet alleen de wielerwedstrijden. Maar je, onze minister van gezondheid lukt er maar op los. Typisch Belgische laksheid.