Turkije op je bord! Loïc maakt börek met fetakaas
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 personen)
1 ui
1 rode ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
250 g diepvries spinazie
2 el zwart sesamzaad
250 g fetakaas
2 handenvol platte peterselie
2 eieren
melk
6 vellen filodeeg
1 handvol bulgur
15-tal kerstomaten
1 blik witte bonen
1 citroen
sumac
1⁄2 granaatappel
granaatappel melasse
verse munt
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Stoof 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook aan in olijfolie tot ze glazig zijn.
• Voeg 250 g spinazie en 1 el zwart sesamzaad toe.
• Kruid met peper en zout.
• Verkruimel 250 g fetakaas.
• Voeg de gestoofde spinazie en een handvol gesnipperde peterselie toe.
• Meng goed en breng op smaak met peper en olijfolie.
• Klop 2 eieren los met een goede scheut olijfolie, een beetje melk en kruid met een snuif zout.
• Bestrijk een vel filodeeg met het eimengsel, leg er een tweede vel filodeeg over en bestrijk nogmaals met het eimengsel.
• Schep het fetamengsel over de volledige breedte van het deeg en rol op tot een worst.
• Herhaal dit 2 keer.
• Leg de börekrolletjes spiraalsgewijs in een springvorm of ovenbestendige pan.
• Bestrijk met nog wat extra eimengsel en bestrooi met 1 el sesamzaad.
• Bak gedurende 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.
• Spoel een handvol bulgur en kook 7 minuten in kokend, gezouten water.
• Snijd 1 rode ui en een handvol peterselie fijn.
• Snijd de kerstomaten in kwartjes.
• Spoel en voeg 1 blik witte bonen toe.
• Breng op smaak met het sap van 1⁄2 citroen, olijfolie en peper en zout.
• Voeg de bulgur toe aan de groenten.
• Haal de börekrolletjes uit de oven.
• Serveer de salade in een diep bord, kruid met een weinig sumac en werk af met granaatappelpitjes, een weinig granaatappel melasse en wat verse munt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
-
vtwonen
Schoonmaken met scheerschuim? Voor deze tien plekken - van de oven tot het toilet - is het een tovermiddel
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst