REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nu al drie coronadoden in België: “Belangrijk om aanbevelingen te blijven volgen”

In ons land zijn nu drie mensen overleden die besmet waren met het coronavirus. Na een eerste melding van een dode vanochtend bevestigt de FOD Volksgezondheid dat vandaag nog twee andere personen zijn overleden. Het gaat in totaal om een 90-jarige vrouw, die werd behandeld in Iris Ziekenhuizen Zuid in Brussel, een 73-jarige man die op intensieve zorgen lag in het Brusselse Sint-Elizabethziekenhuis en een 86-jarige man uit een rusthuis in Sint-Genesius-Rode. Het aantal besmettingen en sterfgevallen zal de komende dagen wellicht verder oplopen.

57 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Vraag is natuurlijk of de 3 slachtoffers het ook zonder corona zouden gered hebben. Vroeger stierven er ook mensen
  • peter colson

    4 jaar geleden
    En weer die paniekzaaierij van de media. AL 3 drie doden. Maar het gaat wel om mensen die al op een dodenlijst staan vanwege hun leeftijd of eerdere gezondheidstoestand. Als ze niet sterven door corona, dan zal het wel eens zijn dat ze sterven door hartstilstand of een verkoudheid. Realisme is tegenwoordig heel ver te zoeken.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    De Block met haar fases en aanbevelingen, dit is van willen en niet kunnen...
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    zonder een bestaand vaccin of medicatie zou de griep ook veel gevaarlijker zijn ...dus de vergelijking tussen dit virus en een gewone griep gaat totaal niet op ook al zijn de eerste symptomen grotendeels dezelfde ..
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    Het klopt dat kinderen geen of zelden ziekteverschijnselen vertonen. Maar, ze kunnen er wél de drager van zijn. Het is niet omdat iemand schijnbaar immuun is dat men niet kan besmet worden. Vergelijk het met de onschuldige verkoudheid voor Europeanen versus de gevolgen voor de indiaanse gemeenschappen.