Italiaanse kost! Loïc maakt ossobuco met risotto
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 3 dikke sneden kalfsschenkels
- 1 el bloem
- 2 el paprikapoeder
- olijfolie
- 2 uien
- 2 wortelen
- 1 selderstengel
- tijm
- laurier
- rozemarijn
- salie
- 4 teentjes knoflook
- 1 vleesbouillonblokje
- 1⁄2 kippenbouillonblokje
- 2 glazen witte wijn
- 2 blikken gehakte tomaten
- 2 klontjes boter
- 1 sjalot
- 2 koppen risotto
- saffraandraadjes
- 1 handvol krulpeterselie
- 1 citroen
- Parmezaanse kaas
BEREIDING
• Maak inkepingen in de kalfsschenkels.
• Meng 1 el bloem met 2 el paprikapoeder, peper en zout en bestrooi er de schenkels mee.
• Bak ze in een gietijzeren kookpot goudbruin in olijfolie op een middelhoog vuur.
• Snipper 2 uien, 2 wortelen en 1 selderstengel tot een fijne brunoise.
• Haal het aangekleurde vlees uit de kookpot en stoof de sofrito glazig.
• Maak een bouquet garni met tijm, laurier, rozemarijn en salie.
• Voeg de bouquet garni en 2 geplette teentjes knoflook toe.
• Voeg het vlees bij de groenten.
• Kruid met een verkruimeld vleesbouillonblokje.
• Blus met 1 glas witte wijn en laat even inkoken.
• Voeg 2 blikken gehakte tomaten en evenveel water toe.
• Laat 1u30 à 2 uur sudderen op een zacht vuur.
• Laat een klont boter smelten op een middelhoog vuur.
• Snipper 1 sjalot en 1 teentje knoflook fijn.
• Stoof de sjalot en knoflook glazig.
• Voeg 2 koppen risotto toe en bak mee glazig.
• Kruid met 1⁄2 verkruimeld kippenbouillonblokje.
• Blus met 1 glas witte wijn en laat even opkoken.
• Zet onder met 2 koppen water en voeg enkele saffraandraadjes toe.
• Laat 8 minuten onder deksel sudderen op een laag vuur.
• Haal de risotto van het vuur en laat nog 10 minuten zwellen.
• Snipper, voor de gemolata, 1 handvol krulpeterselie, rasp 1 teentje knoflook en voeg samen met de geraspte zeste van een citroen toe.
• Leng aan met het sap van 1⁄2 citroen.
• Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
• Proef de saus van de ossobuco en kruid bij naar smaak met olijfolie, peper en zout.
• Voeg al roerend een royale klont boter toe aan de risotto.
• Voeg een handvol versgeraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een smeuïge risotto.
• Serveer de ossobuco op de risotto en werk af met gremolata.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Livios
Vermenigvuldig je energie zónder er extra voor te moeten betalen: met dit toestel kan het
Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een elektrische boiler. Je verbruikt er drie tot vier keer minder energie mee. Ook op ecologisch vlak ben je ermee gebaat: hij stoot tot de helft minder CO2 uit dan een elektrische boiler. Bouwsite Livios legt alles uit over de werking, prijs, premies en terugverdientijd. -
Independer
Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
Je kan dan nog de knapste smartphone of duurste laptop hebben: zonder batterij zijn die niet meer dan een zinloze hoop metaal en plastic. Je hebt er dus alle belang bij goed zorg te dragen voor je accu. Wil je niet om de haverklap op zoek moeten naar een oplaadkabel? Independer.be deelt vijf cruciale tips waarmee je de levensduur van je batterijen maximaliseert. -
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei