Geert Noels.
Volledig scherm
Geert Noels. © photo_news

Geert Noels: “Kort zomervakantie met maand in en geef elk gezin 1.000 euro per verloren maand”

Econoom Geert Noels pleit ervoor om de zomervakantie met een maand in te korten, om zo de gevolgen van de coronacrisis in te dijken. Dat voorstel doet hij in De Tijd. Noels stelt ook voor om de overheid elk gezin een cheque te geven van 1.000 euro per verloren maand, om de economie na afloop van de crisis weer op gang te draaien.

453 reacties

  • Jens Vranckx

    4 jaar geleden
    en van wie komt die 1000€? juist... weer de werkmens aan het uitwringen, daar zijn die 'experts' goed in.
  • jean battheu

    4 jaar geleden
    Begin ne keer met grote kuis te houden in al onze regeringen. Bekijk ne keer het pensioenstelsel in België waar we staan met enorm te hoge pensioenen. Bekijk ne keer de ziekteverzekeringen waar er miljarden onnodig betaald worden. Het stelsel van de vakbonden waar onnodige miljarden worden uitbetaald. En zo kan ik nog enkele bladzijden doorgaan. En als dat allemaal wordt gedaan dan zitten we in de kortste keren met een overschot !
  • JOSEF HUGAERTS

    4 jaar geleden
    Laten we een corona belasting in voeren op de bruto inkomsten daar een percentage op dan zouden de betalen belastîgen eerlijk verdeeld zijn grootste inkomen zullen het grootste deel storten
  • Wesley Kenis

    4 jaar geleden
    Wat maakt die 1 maand uit als de cijfers qua onderwijs nu al in vrije val zijn...en dat was al hetvgeval voor zelfs NVA op het toneel verscheen!!!!!
  • Eric Urkens

    4 jaar geleden
    Prima idee. Ik heb in 40 jaar werken nog nooit een volledige maand vakantie gehad. En ik bleef ook nu weer fulltime bezig tijdens de coronacrisis. Dus, laat maar komen die duizenden Euro's en die volledige maand verlof. Wie kan daar nu tegen zijn?