Een container verspert de grensovergang in Hoogstraten op een sluipweg naar Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een container verspert de grensovergang in Hoogstraten op een sluipweg naar Nederland. © Thomas Sweertvaegher

België wil zieken massaal testen: “Een land op slot zetten, is niet genoeg om coronavirus te stoppen”

Het coronavirus blijft zich verspreiden in België. Juist daarom wil de overheid zieken massaal gaan testen, wat momenteel niet gebeurt. “Een land op slot zetten, is niet genoeg om het coronavirus te stoppen”, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

38 reacties

  • Lucas Theophiel

    4 jaar geleden
    Maakt niet uit welke regering, als ze het goed bedoelen???OK....
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ze ( de noodregering) doet hun best maar nog niet goed genoeg.Straks komt er nog een totale luckdown.Vlaams Belang heeft hier voor gewaarschuwd en niet alleen WHO.Onlangs serieus art. gelezen dat men op SARS en MERS niet op zoek ging naar een virusafremmer.COVID-19 is een variant daarvan.We hadden ons veel ellende kunnen besparen.
  • Kristof Lacrique

    4 jaar geleden
    België wil massaal zieken testen !! deze en inwonende familie dienen net niet getest te worden. Deze moeten zich 3 weken in strenge quarantaine houden. Test eerst de anderen en plaats diegenen die zich niet ziek voelen maar toch drager zijn tevens in afzondering. Had al veel langer moeten gebeuren. Alle italië -gangers in quarantaine. En het.was op 4.weken opgelost als men de grenzen kan dichthouden.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    En men komt thuis van Mexico en men rijdt zonder enige controle van de luchthaven naar huis, MDB zou moeten in grond zakken van schaamte. Net zoals haar gestoef met het aantal ziekenhuisbedden, maar is er genoeg personeel, er zijn verpleegsters die momenteel gewoon hun c4 afgeven... In China 40 personen positief bij thuiskomst op de luchthaven , waaronder Fellaini, daar wel direct getest en in quarantaine, dit is 100x belangrijker dan 150€ extra voor sommigen...
  • Michael Ceelen

    4 jaar geleden
    Peter Knapen, inderdaad. De mensen met antistoffen zijn juist belangrijk voor het bestrijden van het virus.