De winkel van Sligro aan het Havenhuis in Antwerpen, mag voorlopig ook door particulieren worden bezocht © Joris Herregods

Horecagroothandel Sligro verwelkomt nu ook particulieren: “Verkoop voor 95% weggevallen”

Het moet als een donderslag geklonken hebben: zowat de hele horecasector moest door covid-19 de deuren sluiten. Voor groothandel Sligro nabij het Havenhuis een rampscenario. “95% van de verkoop is weggevallen. Nu zijn ook particulieren zeker welkom”, zegt CEO Rudi Petit-Jean.

cm

Pakken spaghetti of rijst tot 25 kg, een grote hoop verse spinazie of pakken wc-papier … Het lijkt de droom van elke hamsteraar. Maar dat wil Sligro alvast niet zien: “Op 12.000 m² winkeloppervlakte mogen maximaal 50 mensen binnen”, waarschuwt Rudi Petit-Jean, topman van Sligro in ons land meteen.

De zaak in Antwerpen, bijvoorbeeld, heeft fel te lijden onder de noodmaatregelen. Maar sinds afgelopen vrijdag zijn álle klanten er welkom, en dus niet alleen horecaprofessionals. “Dat we onze winkel breder openstellen, heeft twee aanleidingen”, zegt Petit-Jean. “We waren al aan het kijken om iets te doen voor de zorgsector. Maar toen meldde het federaal voedselagentschap FAVV dat we als groothandel ook aan particulieren mogen verkopen. Dat is goed, we hebben een winkel vol goederen en het zou zonde zijn als we daarmee blijven zitten.”

Grote verpakkingen

“Voorlopig vinden klanten – nu een tiental per dag – de weg nog niet, maar iedereen is welkom. We hebben van alles voldoende, al zijn sommige verpakkingen niet van de kleinste.”

Hebben ze dan al voedsel moeten weggooien de afgelopen weken? “Nee, alle overschot gaat onder meer naar Timothy Tynes, die mee het project Feed The Nurses trekt, om zorgverleners gezonde maaltijden voor te schotelen”, klinkt het.

Facturen betalen

Petit-Jean hoopt alleszins dat de crisis snel voorbij is. “We hebben een sterk (Nederlands, red.) moederbedrijf, maar dit moet niet te lang duren. Ook onze klanten hebben nu geen inkomsten. Over een drietal weken – de uiterste betaaltermijn – zal ook blijken of zij de facturen kunnen betalen”, besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus