Spanje op je bord! Loïc maakt paella
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 personen)
1 rode poon (ongeveer 500 g)
300 g scampi’s (met pantsers, darmkanaal reeds verwijderd)
olijfolie
1 wortel
2 selderstengels
1 ui
1 teentje knoflook
1 glas witte wijn
enkele takjes tijm
1 laurierblad
1 kl venkelzaad
2 el paprikapoeder
1 kl peperbolletjes
1 blik tomatenpulp
300 g sepia
250 g paellarijst
saffraandraadjes
300 g mosselen
150 g diepvriesboontjes
BEREIDING
• Fileer de rode poon en pel 300 g scampi’s.
• Bak de scampipantsers en de graat van de rode poon aan in olijfolie.
• Snijd 1 wortel, 2 selderstengels, 1 ui en 1 teentje knoflook grof en voeg toe.
• Blus dit met 1 glas witte wijn.
• Kruid met enkele takjes tijm, 1 laurierblad, 1 kl venkelzaad, 1 el paprikapoeder en 1 kl peperbolletjes.
• Voeg 2/3 van een blik tomatenpulp en 1,5 liter water toe en breng aan de kook.
• Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
• Verwarm een paella pan voor op hoog vuur.
• Snijd 300 g sepia en 150 g scampi’s in blokjes.
• Bak ze aan in olijfolie. Breng op smaak met 1 el paprikapoeder.
• Voeg 1/3 van een blik tomatenpulp toe en laat meebakken.
• Voeg 250 g paellarijst toe en bak mee aan.
• Voeg wat saffraandraadjes toe en zet onder met 1,2 liter visbouillon.
• Breng aan de kook en laat 10 minuten garen.
• Voeg 300 g mosselen toe.
• Blancheer 150 g diepvriesboontjes kort in kokend, gezouten water.
• Giet ze af en spoel ze onder koud water.
• Gaar de paella verder gedurende 8 minuten op een laag vuur.
• Snijd de rode poon filet in hapklare stukken.
• Bak de rode poon en de overige 150 g scampi’s aan in olijfolie op een hoog vuur.
• Werk de paella af met de stukken vis en de boontjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
-
vtwonen
Schoonmaken met scheerschuim? Voor deze tien plekken - van de oven tot het toilet - is het een tovermiddel
Wist je dat scheerschuim een prima poetsmiddel is? Het mag dan niet zo’n alledaags schoonmaakproduct zijn, dat maakt het zeker niet minder efficiënt. Dit wondermiddel is bij de meesten wel in huis te vinden, dus je kunt er meteen mee aan de slag: vtwonen.be vertelt welke plekjes je er allemaal mee onder handen neemt. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”