De politie controleert of de mensen zich aan de regels houden in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
De politie controleert of de mensen zich aan de regels houden in het Ter Kamerenbos. © Photo News

Wie opzettelijk in iemands richting hoest, riskeert tot 3 jaar cel

CoronacrisisOok het gerecht schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen Covid-19: wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert voortaan een boete van 250 euro. Café’s en restaurants die hun zaak toch openen, krijgen een boete van 750 euro. Wie niet betaalt, zal sowieso door het parket vervolgd worden. Wie rondbazuint dat hij besmet is, of opzettelijk in iemands richting hoest of niest, hangt een gevangenisstraf van 3 maanden tot 3 jaar boven het hoofd. Opzettelijk hoesten of niezen op voedingswaren kan leiden tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

29 reacties

  • mark germanus

    4 jaar geleden
    3 jaar cel is veel te weinig, dit getuigd van verregaande onverantwoordelijkheid voor wetten en politie in deze exceptionele situatie waar iedereen onder lijd. In die hun geval zou een minimum boete van € 100.000 en 5 jaar gevangenis in een speciaal strafkamp meer op zijn plaats zijn.Dat soort crapuul moet bijzonder zwaar gestraft worden en moeten dienen als voorbeeld voor andere idioten die zoiets van plan zijn.
  • Krikke Den Toevenaar

    4 jaar geleden
    Niet onterecht, maar tegelijkertijd ook een fantastische opportuniteit om de staatskas te vullen, want er zullen ook boetes volgen die onterecht worden uitgeschreven.
  • Marc Moens

    4 jaar geleden
    Is maar recht en redelijk zeker. Gewoon in den bak daarmee
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    Riskeert, op zijn belgisch..
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    angst is de grootste gedragsbeinvloeder. Enkel een vooringenomen bevooroordeelde rechter durft deze straf uit te spreken. Bewijs maar eens of deze opkomende hoestbui al dan niet tegengehouden kon worden. Laat U toch niets wijsmaken. Wel thuisblijven geblazen of gehoest blijft de boodschap...