BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bijna een op de drie coronabesmettingen in ons land in woonzorgcentra

Bij 1.266 mensen in de woonzorgcentra is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement.

11 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De meest plausibele verklaring is dat ontzettend veel mensen het coronavirus hebben en daar niet ziek van zijn. Brengen ze het virus over op ouderen, dan is de kans veel groter dat die er wel ziek van worden.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Logisch want 98,8% van alle overlijdens zijn oudere mensen die zelden in de krant verschijnen en al zeker niet met vermelding van hun leeftijd. De media schrijft liever sensationeel en emotioneel over de overige 1,2% met nadrukkelijke vermelding van hun leeftijd.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Ik val bijna van mijn stoel van verbazing, juist bij de meest kwetsbare mensen in gesloten instellingen maakt het virus slachtoffers.Toch niet genoeg afgeschermd en te lang bezoekers toegelaten?
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Ik kan er niet bij dat dit mogelijk is daar deze mensen zeker niet zijn gaan skiën of ergens verbleven zouden hebben .
  • Patricia Buvens

    4 jaar geleden
    Of door mensen uit kinderopvangen die door gebrek aan werk vanuit de ene risicofactor plots in een wzc moeten werken en zo het risico in het wzc vergroten