Italië ver van genezing: bijna 1.000 doden erbij

In Italië, waar het coronavirus het hardst toeslaat, lijkt de quarantaine maar langzaam effect te hebben. Vandaag tonen de cijfers opnieuw een triest record.

919 extra doden vallen er vandaag te betreuren in Italië. Dat is, bijna een maand nadat de quarantaine is ingegaan, op 1 dag zowat tien procent van de totale dodentol die erbij komt. Het is ook het hoogste cijfer tot nu toe.

6.000 nieuwe gevallen

Het aantal bevestigde gevallen in Italië is ook sterk gestegen, mogelijk omdat er meer getest wordt, maar ook omdat Italië nog niet aan de piek van de epidemie is gekomen. Er zijn 86.498 coronagevallen vastgesteld. Dat zijn er 6.000 meer op de laatste 24 uur.

Experts hadden veertien dagen geleden al aangegeven dat de dodentol in Italië, waar de epidemie voor het eerst aan land kwam in Europa, nog sterk zou oplopen. De regering voerde er een lockdown in, maar de horeca bleef er bijvoorbeeld langer open dan toen de Belgische lockdown van start ging.

Dokters

Net vandaag maakte de Italiaanse artsenfederatie ook bekend dat zeker 45 dokters zijn overleden aan Covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus.

Er zijn wereldwijd intussen bijna een half miljoen infecties geteld, waarvan het leeuwendeel in Europa. De teller op ons continent staat op 232.000, met nog veel nieuwe gevallen in de pijplijn. Ook in de Verenigde Staten gaat het momenteel hard. In Spanje werden er tegenover gisteren nog 800 overlijdens gemeld.

Meer