ANP
Volledig scherm
© ANP

Hema vreest voor voortbestaan door coronacrisis

De Nederlandse winkelketen Hema is keihard geraakt door de coronacrisis. De omzet van de warenhuisketen is zo hard gedaald, dat het bedrijf vreest voor zijn voortbestaan. Dat meldt FD op basis van een brief die Hema-topman Tjeerd Jegen vorige week aan verhuurders van Hema-panden heeft gestuurd.

12 reacties

  • Ec Colman

    4 jaar geleden
    Blijkbaar leven sommige grote bedrijven zoals zovele gewone gezinnen vandaag: het komt goed binnen, we doen het wel direct weer op, maar o wee, spaarpotje blijft wel leeg zo om bij wat mindere tijd te gebruiken. Zelfs geen reserves voor een paar maand = slecht financiëel beheer (geldt voor groot en klein)
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    3 weken moeten sluiten en nu al in grote moeilijkheden? Onbegrijpelijk hoe zulke zaken gerund worden. Nooit gehoord van reserves aanleggen beste ondernemers?
  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Nu gaan de problemen beginnen . De grote ketens nemen de kleinere winkels mee de dieperik in . Oorzaak van de veel te hoge huur en koop prijzen is de vastgoed sector .
  • kami sama

    4 jaar geleden
    Dan heb je de zaakjes ook goed geregeld als je met zo een winkelketen nog geen 2 maand kan overbruggen.
  • Miguel N. Noridine

    4 jaar geleden
    Dit wil zeggen dat die geen gezonde sterke bedrijven zijn en onder wanbeheer geen reserves hebben opgebouwd! Gelieve afscheid te nemen en vooral niet nutteloos belastingsgeld in te steken aub!