BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Mogelijk medicijn tegen coronavirus is overal voorhanden en goedkoop: bloedplasma

Onderzoekscentra gaan na of bloedplasma van genezen Covid-19-patiënten kan dienen als medicijn. Een veelbelovende therapie, die zijn nut bij andere virussen al heeft bewezen. Rode Kruis-Vlaanderen start daarom een oproep om plasma in te zamelen van deze specifieke doelgroep. Ziekenhuizen zijn enthousiast, maar ook voorzichtig, schrijft De Morgen.

19 reacties

  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Mensen, iedere keer dat de wetenschap zegt dat ze iets interessant vindt om verder te onderzoeken, wordt dat in het groot en breed uitgespreid in de media. Het duurt meestal jaren voordat de wetenschap met een conclusie komt en in 90% van de gevallen is die negatief. Maar we houden van voorbarige sensatie, nietwaar?
  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Benny van den broeck, 2 maanden geleden waren er nog geen besmette patiënten genezen in Turkije. Leuk verzonnen verhaaltje.
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Overal voorhanden? Je bent wel afhankelijk van donoren hè. Ze moeten ook nog antistoffen hebben tegen covid19. Vrouwen zullen waarschijnlijk al niet in aanmerking komen als donor wegens te grote risico's op aanwezigheid van andere antistoffen die ze tijdens een zwangerschap aangemaakt hebben. Het is misschien wel een hoopvolle behandeling maar je moet het niet zo simpel voorstellen.
  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Vlug starten en niet op sommige experten wachten
  • Benny Van den broeck

    4 jaar geleden
    Ons land wordt pas wakker, in Turkije zijn ze al 2 maanden mee bezig!