Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. In deze woon-zorgcentra worden alle bewoners en personeelsleden getest

Om het coronavirus in te dammen zijn er 11.000 testkits verdeeld over 85 woon-zorgcentra in Vlaanderen. Nu heeft het kabinet van bevoegd minister Wouter Beke (CD&V) een lijst vrijgegeven van in welke centra de bewoners of het personeel getest zullen worden.

31 reacties

  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Voor heel veel slachtoffers en hun familie vijgen na Pasen ,idem voor al het personeel.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Men moet niet willekeurig WZC testen , maar alle WZC en dit zowel bewoners als personeel. Want denk dat personeel meer kans maakt het virus met zich mee te dragen en bewoners te besmetten! Wetende dat als men de symptomen heeft, deze pas na 14dagen uitbreken in alle hevigheid. Als familie hun oudjes daar massaal gaan weghalen, is er nog een groter gevaar waar je niets kan tegen doen! En ongelijk kan ik ze niet geven door de lakse houding van de overheid in WZC .
  • Vincent Lamme

    4 jaar geleden
    En wie kiest deze lijst? Waarom zijn sommige gemeenten met 4-5rusthuizen! Niet op deze lijst?
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    Proficiat, dat zijn er maar 50 000 te weinig. Nog een cijfer 130 000 één maand te laat. Beke in de privé lag uw C4 klaar.
  • didier beurkens

    4 jaar geleden
    Goed zo Beke, helaas zijn er al veel die niet meer getest kunnen worden, mensen die hun hele leven lang de sociale zekerheid hebben gesponsord en waar jullie in gebreke zijn gebleken. Maar geen nood, dat geld kan gerust in opvanghuizen voor illegalen besteed worden! Dat scoort beter in de internationale politiek