Een AVEVE in Leuven. Tuincentra die dierenvoeding verkopen, mogen open blijven. De andere zijn gesloten.
Volledig scherm
Een AVEVE in Leuven. Tuincentra die dierenvoeding verkopen, mogen open blijven. De andere zijn gesloten. © Photo News

Vlaamse partijen dringen aan op heropening tuincentra: “Geeft de mensen weer iets wat ze kunnen doen”

De commissie Landbouw van het Vlaams Parlement dringt unaniem aan op een heropening van de tuincentra. In een brief vraagt ze minister-president Jan Jambon (N-VA) om een heropening te vragen bij de volgende vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.

55 reacties

  • hans vanden bussche

    4 jaar geleden
    Als werknemer in een 4 ha groot tuincentrum ben ik ook voorstander van heropening, het liefst vandaag nog. Wij werken met plastic-handschoenen aan en de afstand met klanten bedraagt gemakkelijk 5 meter. Nature is our future !
  • Danny De Greef

    4 jaar geleden
    Zal het financiële aspect weeral voorrang krijgen op de gezondheid ?
  • Gilbert Dejonghe

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan de doe het zelf zaken weer open gaan ? Nu zitten de mensen thuis en kunnen niets doen . Het ware beter dat die open gingen dan konden ze nog thuis werken nu doen ze toeren met hun fiets en dat is ook niet goed . Ze rijden hier met zes of meer voorbij en naast elkaar . Geen 1.50 m tussen . Geen controle genoeg .
  • Caelan Vandermeren

    4 jaar geleden
    Aan de mensen die vragen om Brico en Gamma te openen vanwege verfborstels en dergelijke, op hun webshop zijn die ook beschikbaar, misschien eens online bestellen.
  • Mi Janssens

    4 jaar geleden
    Dit kan je niet overwegen als je ziet hoe mensen zich gedragen nu reeds bij mooi weer en opening containerparken, laat dit over aan experts. Want dan kan alles open en zeker een kapper dan voel je je wat beter in je vel en 1 klant per keer met mondmaskers.Je hygiëne is noodzakelijker dan bloemen planten en er zijn mensen die hun haren niet meer zelf kunnen wassen door omstandigheden.