Als je op de juiste manier met de verkeersdrempel omgaat, hebben de inzittenden én de auto er minder last van
Volledig scherm
Als je op de juiste manier met de verkeersdrempel omgaat, hebben de inzittenden én de auto er minder last van © RV

Met deze tips rijd je comfortabel over een verkeersdrempel

Verkeersdrempels maken het verkeer veiliger, doordat zij tot een lagere rijsnelheid dwingen. Maar de bulten in de weg zijn voor automobilisten vooral ook een bron van ergernis. Het voelt niet prettig als de inzittenden door elkaar worden geschud en er is een reëel risico dat de auto beschadigd raakt als je de verkeersdrempel te laat ziet of er met te hoge snelheid overheen rijdt.

11 reacties

  • Angelo Tinck

    4 jaar geleden
    Moet men ook al les/tips geven hoe je een drempel over moet? sorry hoor maar als je dat nog niet de baas kan geef dan gelijk ook les hoe je een Romeinse weg over moet of een zandweg. Straks moeten we nog een diploma hoe we best de wagen inrijden in een ondergrondse parking. neemt men ons als debielen of zijn er echt mensen die niet waardig zijn met de wagen te rijden en overal tips voor moeten krijgen?
  • Robert Bruyland

    4 jaar geleden
    Te Nieuwenhove (Geraardsbergen ) liggen de slechtste van Be. De losliggende stenen gaan alle kanten op, 1/10 auto's raakt de grond, met mijn suv raak ik zelfs de grond, waarom die gedrochten niet wegnemen en 30km/u invoeren, opgelost. Als ik er met de moto over moet neem ik het voetpad.
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Mooi toch dat die drempels hun werk doen, het zijn nl. snelheidsremmers ! De max. snelheid om te passeren is 30 km/u, dacht ik. Minder mag ook. Zelf neem ik de drempels steeds ''stapvoets''. Géén enkel probleem.
  • Fredericus Langeslag

    4 jaar geleden
    Maak een systeem dat de snelheid van ieder voertuig, op afstand bedient. Weg drempels, weg max snelheid borden. Meer comfort op vele vlakken een win, win, win kans.
  • dirk pyl

    4 jaar geleden
    Schuin nemen zo raak je niets onder de auto