Stan moest herstellen van een herseninfarct, nu zamelen klasgenootjes geld in voor zijn revalidatiecentrum

© mgb

In de gemeentelijke basisschool van Kallo werden deze week allerlei acties georganiseerd voor de Warmste Week. De leerlingen zamelen geld in voor het revalidatiecentrum van het UZ Gent, waar een van de kinderen geholpen wordt.

Mattias Goossens

Met onder andere een soepverkoop, een leesbingo en een afsluitende kerstmarkt met zelf geknutselde kerstversiering zamelden alle klassen geld in voor het revalidatiecentrum van het UZ Gent. Daar zijn ze bezig met het bouwen van een therapeutische tuin, waar mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) beetje bij beetje kunnen herstellen.

Juf Ilse Wagemans coördineerde voor de tiende keer de Music for Life-actie. “Sinds ze bij Music for Life de Warmste Week organiseren en we zelf ons goede doel kunnen kiezen, hebben we altijd een organisatie gesteund die met onze school verbonden is. Dit jaar is onze keuze op het revalidatiecentrum van het UZ Gent gevallen, aangezien zowel de zoon van één van onze juffen als een leerling daar geholpen worden. Het is mooi om te zien hoe elke klas zich inzet. We zijn destijds kleinschalig begonnen, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een hele week vol activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Woensdagavond zijn we zelf naar Music for Life afgezakt met enkele leerlingen en voor de eerste keer op de radio geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen