Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © AFP

Harvard studie: elk kwartaal een lockdown tot midden 2022 om coronavirus te bedwingen

Hoelang zal het coronavirus ons leven nog bepalen? Volgens onderzoekers aan de Harvard universiteit zijn we er nog niet meteen vanaf. Zij spiegelden het nieuwe coronavirus aan oudere, bekendere SARS-virussen en proberen zo het gedrag van het nieuwe virus in kaart te brengen. Ze kwamen tot de vaststelling dat het, zolang er geen vaccin is ontwikkeld, nodig zal zijn om langdurige perioden van social distancing in te voeren en dat ziekenhuizen hun capaciteit best definitief verhoogd houden.

22 reacties

  • Agnes Van de Put

    4 jaar geleden
    Wachten op vaccine om weer “normaal “ te leven ? We weten dat sinds 1960 geen enkel vaccineonderzoek tegen andere coronavirusen succesvol zijn geweest en gestopt zijn wegens disastreuze gevolgen eens de gevaccineerde proefbeesten in contact kwamen met het virus. Wachten op ons bevrijdend vaccine is spijtig genoeg geen garantie. Veel belangrijker is nu al het geld te steken in onderzoeken in bestaande medicatie die misschien onmiddelijk resultaat kunnen geven.
  • Machteld Eylenbosch

    4 jaar geleden
    Die Harvard kunnen het uitleggen maar no way da ik dit gaat doen
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De wereld zal volgens deze berekening van Harvard nooit meer zijn zoals voorheen. We zullen ermee moeten leren leven (en sterven). Een fatalisme zal zich ontwikkelen bij de mensen. Zeker bij de minder welgestelde mensen. Zal massatoerisme nog kunnen ? Zullen café's nog rendabel zijn als de tafels 2m van elkaar moeten staan ? De restaurants ?
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Er doen er nu veel aan vogelpik, als er een vaccin komt verandert er alles. Er gingen ook 200.000 doden en meer vallen in de USA.
  • Valentin Valmont

    4 jaar geleden
    Dit us de meest logische verklaring.