Klassieker met een twist: Loïc maakt hespenrolletjes
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij hespenrolletjes met pastinaak en penne.
INGREDIËNTEN (4 personen)
250 g penne
3 pastinaken
boter
2 uien
2 tenen knoflook
8 sneetjes beenhesp
bloem
1 l volle melk
nootmuskaat
1 handvol bieslook
150 g gemalen kaas
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Kook de pasta in gezouten water, 2 minuten minder lang dan op de verpakking.
3. Schil 3 pastinaken en snijd ze ter grootte van de penne
4. Snipper 2 uien en 2 tenen knoflook fijn en snijd het vet van de beenhesp fijn.
5. Stoof de groenten aan in boter.
6. Voeg het vet van de beenhesp toe.
7. Giet de pasta af.
8. Kruid de groenten met peper en zout. Voeg de groenten toe aan de pasta.
9. Maak een roux van 1 el boter en 1 el bloem. Laat de bloem even uitbakken.
10. Voeg beetje bij beetje 1 liter melk toe.
11. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
12. Voeg wat bechamelsaus toe aan de pasta en de groenten.
13. Snijd 1 handvol bieslook fijn en voeg toe.
14. Beleg elk sneetje beenhesp met pasta en rol op. Leg ze in een ovenschaal.
15. Voeg de overblijvende pasta toe.
16. Overgiet alles met bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas.
17. Laat 20 minuten gratineren in de oven op 200°C.
18. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
vtwonen
Schoonmaken met scheerschuim? Voor deze tien plekken - van de oven tot het toilet - is het een tovermiddel
Wist je dat scheerschuim een prima poetsmiddel is? Het mag dan niet zo’n alledaags schoonmaakproduct zijn, dat maakt het zeker niet minder efficiënt. Dit wondermiddel is bij de meesten wel in huis te vinden, dus je kunt er meteen mee aan de slag: vtwonen.be vertelt welke plekjes je er allemaal mee onder handen neemt. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer