ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport

Anderlecht achterna: Nederlandse voetbalbond roept zelf op om Europese koek te delen: “Zware morele verplichting”

EredivisieDe oproep van Anderlecht tot solidariteit werd op hoongelach onthaald in België. In Nederland is het de KNVB zélf die de Europees spelende ploegen oproept om een deel van de koek af te staan.

5 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    De tijd dat Anderlecht de ploegen kapot kocht en met grote geld smeten is verleden tijd. Nu is het ieder voor zich .
  • Filip Thiebaut

    4 jaar geleden
    Thiebaut Filip ;Nu is het tijd dat alle voetbalclubs goed na denken, indien deze corona nog lang duurt zou het eens zijn dat er geen clubs meer kunnen spellen omdat ze niets meer kunnen betalen ! ik zie hier in België geen 3 clubs die de corona zullen overleven , wat gaat dat zijn voor een competitie ? Filip Thiebaut
  • frank veus

    4 jaar geleden
    In Nederland is het de voetbalbond die met dat voorstel komt . Hier is het anderlecht omdat ze weer geen europees voetbal spelen en minder inkomsten hebben . Indien ze 1 of 2e hadden geeindigd zouden ze nooit dit voorstel gedaan hebben .
  • dirk govaerts

    4 jaar geleden
    De KNVB denkt net als rsca en de KBVB boven de wet te staan . Ploegen missen de inkomsten van supporters die komen kijken . Echter aan hun riante bestuurs en spelers salarissen doen ze niets . Club betaald als enige nog steeds gewoon door , omdat daar visie is op lange termijn .
  • Philippe De Naeyer

    4 jaar geleden
    Niet meer dan logisch. Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Niet vergeten dat indien de competitie wordt stopgezet, je enkele ploegen de kans ontneemt op Europees voetbal.