Eenvoudig en lekker: Loïc maakt een panpizza
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij panpizza’s, eentje met prei en witte bodem en eentje met vier kazen.
INGREDIËNTEN (4 pizza’s)
1 prei
1 sjalot
2 tenen knoflook
olijfolie
4 el diepvrieserwten
2 el roomkaas
2 el ricotta
parmezaanse kaas
nootmuskaat
1 blik tomatenpulp
1 courgette
4 rollen kant en klaar pizzadeeg
50 g fontina
50 g mozzarella cucina
50 g gorgonzola
mini mozzarellabolletjes
basilicum
BEREIDING
1. Spoel de prei en snipper in dunne halve maantjes.
2. Snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook fijn.
3. Verwarm een grote antikleefpan met olijfolie op hoog vuur en stoof de groenten aan in olijfolie.
4. Kruid met peper en zout.
5. Voeg 4 el diepvrieserwten toe.
6. Haal de groenten uit de pan.
7. Meng 2 el roomkaas met 2 el ricotta.
8. Kruid met 1 el parmezaanse kaas, peper, zout en nootmuskaat. Meng goed.
9. Rasp 1 teen knoflook en meng met 1 blik tomatenpulp.
10. Kruid met peper en zout.
11. Snijd 1 courgette in dunne schijfjes.
12. Verwarm twee pannen met olijfolie en bak het pizzadeeg in de pan. Draai om na 2 minuten.
13. Smeer de ene pizza in met de roomspread, verdeel er de prei over en werk af met parmezaanse kaas (houd van alles de helft over om nog eenzelfde pizza te maken).
14. Bedek de pan met een deksel en laat 12 minuten verder bakken op een laag vuur.
15. Besmeer de tweede pizza met tomatensaus, beleg dakpansgewijs met courgette (houd ook hier van alles de helft apart om nog eenzelfde pizza te maken).
16. Snijd de kazen in kleine stukjes en beleg de pizza ermee.
17. Doe het deksel op de pan en laat nog 10 minuten bakken op zacht vuur.
18. Werk af onder de grillstand in de oven.
19. Werk de groene panpizza af met mozzarellabolletjes en verse basilicum.
20. Bak nu nog 2 pizzabodems en beleg op dezelfde manier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei
Mei is dé lentemaand bij uitstek. Alles ziet er fris en groen uit en je tuin wordt gekleurd door nieuwe bloemetjes. In de moestuin groeien je groentjes stevig door en je hoeft geen schrik meer te hebben voor vorst. Dat betekent dus dat er flink wat klusjes af te checken zijn. Bouwsite Livios weet hoe de kalender voor mei er precies uitziet. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
Weinig mensen die het weten, maar een alarmsysteem installeren verhoogt niet alleen je veiligheid. Je krijgt er ook korting mee op je brandverzekering. Independer.be legt uit hoe de vork in de steel zit voor zowel eigenaars als huurders. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer