Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

56 procent minder fietsongevallen tijdens eerste twee weken van lockdown

Uit de eerste ongevallencijfers van de politie blijkt dat het aantal fietsongevallen in ons land met 56 procent gedaald is tijdens de eerste twee weken van de lockdown. Het aantal dode en zwaargewonde fietsers is gedaald met 28 procent. Dat blijkt uit cijfers van de politie die verkeersinstituut Vias vrijdag heeft verspreid. Uit een eerdere analyse van Vias bleek echter dat het totale aantal letselongevallen bij alle weggebruikers ongeveer 70 procent gedaald is. De daling bij de fietsers is dus minder uitgesproken.Daarom focust het verkeersveiligheidsprogramma “Kijk Uit” in de uitzending van zaterdag op fietsen tijdens de coronamaatregelen. 

7 reacties

  • Ronny Goyvaerts

    4 jaar geleden
    Fietsongevallen gedaald?? Ik heb er nog nooit zoveel gaan halen met de ziekenwagen
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Hopelijk wordt de fietser nu eindelijk wat verdraagzamer zodat ze nu ook eens de meest elementaire verkeersregels gaan volgen. Stoppen voor rode lichten, op gsm tokkelen op de fiets of zelfs maar verlichting opzetten in deze donkere tijden, het zal niet op deze paar seconden aankomen, denk daar maar eens over na.
  • danny van boxel

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat, wanneer het gewone leven terug wordt hervat, de fietsers terug hun plaats op het (fiets)pad zullen innemen i.p.v. op straat te blijven fietsen, anders voorspel ik nu al een ver10voudiging in het aantal doden en ongelukken.
  • Frank De Rycke

    4 jaar geleden
    Het is toch geen waar zeker ... wat zou daar nu de onderliggende reden kunnen van zijn ? Weet je wat , maak dan eens werk van deftige fietspaden zoals in Nederland maar maak ook dat het autoverkeer nog over de weg kan rijden ...ofwel allemaal terug met kar en paard (btw daarvoor moet je geen politie zijn om dat nu te weten hoor)
  • Bart Maes

    4 jaar geleden
    En hopelijk word de autobestuurder ook wat verdraagzamer tegenover een fietser. zoals onnodige handelingen te doen. Een fietser voorbij steken net voor een kruispunt of nog net voor een tegenliggende auto. Het zal zeker niet op een paar seconden aankomen. Denk daar maar eens over na.