Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

Vrijwillige motivatie om coronamaatregelen te volgen, stijgt opnieuw

De vrijwillige motivatie om de coronamaatregelen in ons land na te leven, neemt sinds 1 mei weer licht toe. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de motivatiebarometer van de UGent. "Er valt voorzichtig goed nieuws te melden", zegt professor Maarten Vansteenkiste. "De vrijwillige motivatie neemt weer licht toe. Zo'n 58 procent van de bevolking staat na de eerste dag van fase 1 van de exitstrategie volledig achter de maatregelen en dat na het dieptepunt van 51 procent eind april."

10 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Wou gisteren in het park gaan wandelen. Als ik zag hoe het daar aan toe ging ben ik omgekeerd. 1 op 3 zou niet meer gemotiveerd zijn om zich aan de maatregelen te houden ? Neen, 1 op 3 zijn egoïsten !
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd zie ik hier niks van. De mensen houden zich steeds slechter aan de maatregelen, en zeker nu ze terug moeten gaan werken. Daar zat men nu echt niet op te wachten. Voor mij verandert er niks: ik moest sowieso gaan werken, maar veel mensen zijn liever thuis.
  • Jan Van Melle

    4 jaar geleden
    Waar is de logica in sommige maatregelen? Ik wacht nu al weken op een go om eigen familie op te mogen zoeken... Hoelang gaat de bevolking dit gestuntel nog blijven tolereren? Waar zit de logica dat een wildvreemde stielman nu overal over de vloer mag komen, maar de burger niet bij zijn eigen ouders langs mag?
  • William Lambrecht

    4 jaar geleden
    Steven De Baerdemaeker. Heb er zopas online besteld. Mij ga je tot eind dit jaar in geen enkele winkel zien, en ook niet in café of restaurant .
  • Steven De Baerdemaeker

    4 jaar geleden
    Eindelijk met zijn allen nieuw ondergoed kunnen kopen.