Marc Van Ranst, Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Geert Meyfroidt.
Volledig scherm
Marc Van Ranst, Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Geert Meyfroidt. © VTM Nieuws

Topexperts doen oproep in VTM Nieuws: “Nu gaan we vooral onze eigen politie moeten spelen”

Vier intussen erg vertrouwde gezichten - allen topexperts in hun vakgebied - hebben in VTM Nieuws een oproep aan de bevolking gedaan om de nieuwe maatregelen strikt op te volgen. Het is de enige manier om een rampzalige opflakkering van het virus te voorkomen, is hun conclusie. We moeten het dus bij vier nieuwelingen in onze bubbel houden, en zeker niet meer.

33 reacties

  • Françoise Dupont

    4 jaar geleden
    Ik hou mijn hart vast, als ik zie, dat mensen al plannen maken voor grote uitstapjes, dit is niet te controleren, deze maatregel. Binnen 14 dagen garandeer ik terug een piek !
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik heb al sinds half maart geen kind meer gezien in de supermarkt. Ik weet niet waar al die mensen wonen die zich blijkbaar als enige staande moeten houden tussen hordes anarchisten, maar dat beeld klopt echt niet met wat hier in de streek gebeurt. Zelfs 100 filmpjes zullen niks veranderen aan het feit dat sommigen zich nu eenmaal niet aan de regels houden. En degenen die wel bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen, hebben de boodschap ondertussen echt wel begrepen.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    De meesten kennen nu al het verschil niet tussen 15 cm en 1,5 meter, veel koppels winkelen nog altijd samen, mensen met kinderen in winkels. Rustig bij de buren of gewoon vrienden langsgaan. Als 40% zich aan de regels houdt momenteel is het veel. Drama incoming, dat is zeker. Dit had veel strenger en veel langer gemoeten. Maarja. Als china er 4 maand over doet, waarom zouden wij dit dan kunnen na met moeite anderhalve maand !
  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    @Gino Sinnesael,mondmaskers aangeraden niet verplicht.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    De politieke wetenschapper heeft zich weer goed ingedekt: "als het nu toch fout gaat, dan ligt het aan jullie. Als het goed gaat, dan hebben wij ons werk goed gedaan".