VTM-journalist Jarno Bertho (rechts) legt in onderstaande video uit wat de licentie van Moeskroen betekent voor volgend seizoen.
Volledig scherm
VTM-journalist Jarno Bertho (rechts) legt in onderstaande video uit wat de licentie van Moeskroen betekent voor volgend seizoen. © Photo News/rv

Drie opties: met hoeveel clubs wordt er volgend seizoen in 1A gevoetbald?

Belgisch voetbalUit hoeveel clubs bestaat 1A volgend seizoen? Die vraag zal de debatten binnen de Pro League volgende week domineren. De werkgroep onder leiding van voorzitter Peter Croonen gaat komende week op zoek naar een antwoord, dat moet leiden tot een voorstel waarover de Algemene Vergadering op vrijdag 15 mei zich kan uitspreken. Drie opties dienen zich aan.

6 reacties

  • Chris Marien

    4 jaar geleden
    18 is te veel vind ik , 12 of 14 zou mooi zijn maar het zullen er 18 worden denk om problemen te vermijden
  • Tom Lambrechts

    4 jaar geleden
    Beste Bob Jansens. Er is geen algemene stand in 1B. Nooit geweest, er zijn 2 periodekampioenen. Dus stop met zeuren. Had Westerlo zijn laatste reguliere match gewonnen, dan hadden ze recht van spreken, want dan waren ze periodekampioen. Begint een beetje zielig te worden. Het format van 1B is achterhaald, daar is iedereen het over eens, maar het is wat het is. Je kan dit met geen enkele andere lager geschikte amateurliga vergelijken.
  • Koen Goessens

    4 jaar geleden
    Van de eerste keer direct 18ploegen in eerste,zo iedereen content! En in 1b meerdere ploegen: Westerlo, union, Roeselare, virton, lommel, Deinze,Knokke, patro maasmechelen ,seraing, Lierse kempzonen, RWDMolenbeek, en nog 1ploeg! Zo 12ploegen. En zo weer spannende competitie terug!
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    als het promotieduel 1B niet gespeeld wordt dan dient de bond consequent te zijn met de beslissing omtrent de bekerfinale: geen van beide finalisten krijgt het EL ticket dat direct toegang geeft tot de poulefase, maar de eerste ploeg uit de competitie die geen CL ticket heeft (dus Charleroi). Voor de promotie zou dat betekenen dat de eerste uit de algemene stand van 1B (dus Westerlo) moet promoveren ipv Beerschot of OHL.
  • nick verheyen

    4 jaar geleden
    Competitie nietig verklaren is het enige logische!!!, al de rest is competitievervalsing