Klanten staan aan te schuiven bij een garage in Brussel. Volgens Test Aankoop rekenen veel garages 'coronatoeslag' aan.
Volledig scherm
Klanten staan aan te schuiven bij een garage in Brussel. Volgens Test Aankoop rekenen veel garages 'coronatoeslag' aan. © REUTERS

Garages rekenen 5 tot 15 euro ‘coronatoeslag’ aan: mag dat?

ConsumentVeel handelaars moeten maatregelen nemen om hun klanten en personeel te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Dat zorgt voor extra kosten, en die rekenen ze door aan hun klanten. “Vooral garagisten zouden hun tarieven al hebben verhoogd met een coronatoeslag”, meldt Test Aankoop. Ze rekenen volgens Autonieuws 5 tot 15 euro extra aan. Mag dat zomaar?

157 reacties

  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Vandaag auto opgehaald voor grote beurt . 5 euro extra voor te ontsmetten. Ik vind dat niet kunnen. Om enkel de smeutel af te vegen en met 1 spritz op een keukenrol ff over de klknk te vegen. Dat is er los over! Het stuur en zetel worden zoals voor corona en vloermat al beschermd toen zonder toeslag.
  • ivo torfs

    4 jaar geleden
    Ik was vrijdag in een VW filiaal in Lubbeek, bij aankomst werd mijn wagen ontsmet, na onderhoud werd de wagen een tweede maal ontsmet. De wachtzaal was zo ingericht dat de banken minstens 2 meter uit mekaar stonden en daar tussen een muur van banden of publiciteitsvitrines. Het gaf een veilig gevoel met een kostprijs van : 0.00 €.
  • Hugo De Leeuw

    4 jaar geleden
    Mag ik dan een schadevergoeding eisen als ik daardoor toch nog COVID krijg omdat de garage een klink is vergeten? Trouwens wie gaat controleren of het wel gebeurd, in elke garage een politieagent misschien, ik denk het niet, maar owee als je geen 1,5 m van mekaar staat, want dat controleren ze wel.
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Er gaat een corona toeslag komen voor ontsmetting , die toeslag daalt dan later nooit meer zelfs als ze niet meer moeten ontsmetten.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Handelaars zijn er als de kippen bij om elk akkevietje door te rekenen aan de klant, en staan op de eerste rij om steun van de overheid met belastingsgeld te ontvangen. Het is zoals steeds eigen zak eerst weinig burgerzin bij deze mensen