Vlaamse kost! Loïc bakt een kotelet met bloemkoolstoemp
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (2 personen)
2 grote koteletten
½ kg bloemige aardappelen
1 bloemkool
1 sjalot
handvol bieslook
handvol dragon
2 kl graanmosterd
100 g boter op kamertemperatuur
boter
250 g kerstomaten
olijfolie
1 el graanmosterd
10 cl culinaire room
melk
nootmuskaat
BEREIDING
• Schil, spoel en snijd ½ kg aardappelen in stukken.
• Snijd de bloemkool in stukken.
• Spoel en zet allebei onder water in een grote kookpot. Voeg zout toe.
• Laat gedurende 20 minuten koken onder deksel.
• Snipper 1 sjalot fijn.
• Hak 1 handvol bieslook en 1 handvol dragon zeer fijn.
• Meng met 2 kl graanmosterd en kruid met peper en zout.
• Voeg 100 g zachte boter toe en meng alles tot een kruidenboter.
• Snijd de koteletten doormidden en vul ze op met kruidenboter.
• Kruid het vlees met peper en zout en bak aan in boter.
• Zet de oven op de hoogste grillstand.
• Doe kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid met wat zout.
• Gril ze in de oven tot ze licht geblakerd zijn.
• Giet de bloemkool en de aardappelen af.
• Haal het vlees uit de pan en laat rusten in de uitgezette, maar nog warme oven.
• Pureer de aardappelen en de bloemkool. Voeg de boter van het vlees toe.
• Voeg kruidenboter en melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
• Doe 1 el graanmosterd in de pan en voeg 10 cl culinaire room en wat water toe.
• Serveer de puree met een kotelet, tomaten en de saus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Independer
Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
Je kan dan nog de knapste smartphone of duurste laptop hebben: zonder batterij zijn die niet meer dan een zinloze hoop metaal en plastic. Je hebt er dus alle belang bij goed zorg te dragen voor je accu. Wil je niet om de haverklap op zoek moeten naar een oplaadkabel? Independer.be deelt vijf cruciale tips waarmee je de levensduur van je batterijen maximaliseert. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond