Premier Wilmès krijgt ijskoude ontvangst bij eerste bezoek aan ziekenhuis

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis heeft premier Sophie Wilmès (MR) zaterdag enkele Brusselse ziekenhuizen bezocht. Ze wilde er de zorgverleners bedanken voor het geleverde werk. Maar ze werd er maar koeltjes ontvangen.

tg

Sophie Wilmès ging onder meer naar de spoedafdeling van het Sint-Pietersziekenhuis en naar het Deltaziekenhuis in Brussel. Maar ze werd er niet hartelijk ontvangen door de personeelsleden. Die vormden een erehaag maar toen de premier arriveerde, draaiden ze zich plots allemaal om. Een symbolische daad, zo klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze vonden onder meer dat de premier eerder al eens had kunnen komen. Het ziekenhuispersoneel verwijt de premier een gebrek aan dialoog. En ze klagen dat ze al jaren onderbetaald worden.

De premier sprak in de ziekenhuizen met personeelsvertegenwoordigers. En ze ging nadien op de foto met personeelsleden die haar aanwezigheid wel apprecieerden.

Het is voor het eerst dat de premier sinds de crisis ziekenhuizen heeft bezocht. Ze eiste dat de bezoeken in volledige discretie gebeurden, zonder pers. Had ze misschien al een vermoeden dat ze niet op een applaus zou worden getrakteerd?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer