Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Demir en Jambon willen verbod op tweedeverblijvers versneld opheffen

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) vindt dat het verbod op tweedeverblijvers “zo snel mogelijk” moet verdwijnen. Zeker tot 8 juni is het verboden om een tweede eigendom aan zee of elders in het land te bezoeken. Maar dat verbod is niet langer te motiveren, zo schrijft Demir op Facebook. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) steunt de oproep van zijn partijgenote. Ook de kustburgemeesters staan te popelen om opnieuw tweedeverblijvers te ontvangen.

136 reacties

  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Dit is stemmen ronselen bij de bevoordeelden.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Als ik de temperatuur opmeet in de Europese landen gaan de grenzen weer open in juli en augustus. Tweede verblijven waarschijnlijk begin juni. Nog even geduld. De laatste loodjes wegen het zwaarst maar we zijn allemaal ondertussen zoveel wijzer geworden over sanitaire maatregelen. Eerder kon het toch niet ?
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Wordt tijd dat men de kust toegankelijk zal maken voor iedereen want eind juni zou de situatie toch zeer gunstig moeten zijn.Maar dat zullen we zien aan de cijfers de komende 2 weken.Ik wacht bang af met die versoepelingen.
  • Marleen Blommaert

    4 jaar geleden
    Dat er een probleem is voor tweedeverblijven met gemeenschappelijk sanitair en/of kookgelegenheid wil ik nog aannemen maar wie er net als thuis in zijn kot kan blijven...
  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    En Jambon maar klagen, terwijl hij zelf in de veiligheidsraad zit en er de knopen kan doorhakken. Liever populair zijn dan zijn werk deftig de doen, typisch NVA...