Een vrouw ontsmet de handen bij een haar bezoek aan een heropend shoppingcenter in Nice.
Volledig scherm
Een vrouw ontsmet de handen bij een haar bezoek aan een heropend shoppingcenter in Nice. © Photo News

Franse economie klimt langzaam uit coronacrisis

De bedrijvigheid in de Franse economie neemt deze maand langzaam toe na de eerdere zware klappen door de coronacrisis. Dat meldde de Londense marktonderzoeker Markit. De economische activiteit wordt geholpen door de geleidelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen in Frankrijk.

4 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Frankrijk jaagt zijn burgers en het land uit door te hoge belastingen. Als hun huis te veel waard is, zetten ze ouderen ook hun huis uit met hun vermogensbelastingen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Walter De Vuyst : Frankrijk is/was wel afhankelijk van China voor medicijnen en mondmaskers. Maar Frankrijk heeft een enorme know-how. Macron weet dat en schenkt er veel aandacht aan. Hier is ook veel creativiteit zowel van bedrijven als van burgers. Dat zie ik niet in België.
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Frankrijk is in tegenstelling met Belgie een land dat zich volledig zelf kan bedruipen en van niemand afhankelijk is . Denk maar aan de industrie met hun vliegtuigbouw , autobedrijven en allerhande technische specialiteiten . Ook de landbouw en veeteelt zorgen ervoor dat er nergens tekorten zijn .
  • Cor Vermonden

    4 jaar geleden
    En Renault stapt het af met vijf miljard in de pocket na goede afspraken.