© rr

Nieuwe aanhoudingen verwacht in zaak rond moord op Belgische loodgieter

Het is niet uitgesloten dat er binnenkort nieuwe arrestaties worden uitgevoerd na de moord op Johan Van Der Heyden, de vermoorde loodgieter uit Lint. Dat schrijft de Nederlandse krant BN De Stem. Drie van de zes verdachten zitten nog steeds vast.

jtp

Aanvankelijk zwegen de verdachten in alle toonaarden over de zaak. Later zaaiden ze echter verwarring door met verschillende verhalen naar buiten te komen. Iedereen wijst met de beschuldigende vinger naar elkaar. Daardoor is het onduidelijk wie Johan Van Der Heyden vermoord heeft en of dat in België of Nederland is gebeurd.

“Er wordt in dit dossier tegen de klippen op gelogen”, vertelt de advocaat van één van de verdachten in BN De Stem. Nieuwe arrestaties - en bijhorende verklaringen - kunnen in dat geval mogelijk van cruciaal belang zijn om de waarheid in deze zaak te achterhalen.

Kettingzaag

Loodgieter Johan Van Der Heyden uit Lint verdween vorig jaar op zondag 2 juni. Hij vertrok ’s avonds bij zich thuis in Lint met zijn bestelwagen om een dringend klusje uit te voeren bij een klant. Johan reed echter niet naar een klant maar wel naar Wanda V.R. (40), een ex-prostituee in Zoersel waarmee hij een geheime relatie had.

© jtp

Wat er in de Wandelweg in Zoersel gebeurd is, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk werd Johan er in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark aan de Westlandse Langeweg in het Nederlandse Steenbergen. Daar werd hij waarschijnlijk vermoord door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (32). Over het motief bestaat meer duidelijkheid: de verdachten hadden het op het geld van de loodgieter gemunt.

© ATV

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en het lichaam verbrand hebben. Eind januari werden de stoffelijke resten van Johan Van Der Heyden gevonden in een kuip die gedumpt was in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom. In maart werd een kettingzaag gevonden die mogelijk gebruikt werd om het lichaam in stukken te zagen.

In juli wordt een nieuwe tussentijdse zitting gehouden in Breda. Er is nog geen datum voor het inhoudelijke proces.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER