Hmm! Loïc maakt gyozas
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 personen)
100 ml heet water
200 g bloem
2 el korianderzaad
3 el szechuan peperbolletjes
4 stuks steranijs
1 el kardemompeultjes
1 kaneelstokje
6 tenen knoflook
1 liter koolzaadolie
5 bladeren Chinese kool
5 lente-uien
2 duimen gember
1 el geroosterde sesamolie
1 el ponzu
250 g gemengd gehakt
100 g Koreaanse chilivlokken
maïszetmeel
BEREIDING
1. Meng 200 g bloem met 100 ml gekookt gezouten water en meng goed.
2. Kneed het tot een deeg, bol op en laat 30 minuten rusten in vershoudfolie.
3. Doe 1 kaneelstokje, 2 el korianderzaad, 4 stuks steranijs, 3 el szechuan peperbolletjes en 1 el
kardemompeultjes in een steelpan.
4. Kneus 4 tenen knoflook en voeg toe. Vul de steelpan met 1 l koolzaadolie.
5. Warm op op hoog vuur tot het begint te pruttelen. Daarna mag het vuur zachter.
6. Kneed het deeg nog minstens 5 minuten en rol uit tot een slang van 3 cm dik.
7. Pak weer in in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast.
8. Snijd 5 bladeren Chinese kool, 5 lente-uien en 2 duimen geschilde gember in de hakmolen.
9. Doe de schil van de gember bij de olie.
10. Voeg 2 tenen knoflook, 1 el geroosterde sesamolie en 1 el ponzu toe. Mix.
11. Meng de vulling met 250 g gemengd gehakt.
12. Doe 100 g Koreaanse chiliblokken in een grote mengkom en zeef de kruidenolie erboven.
13. Laat afkoelen.
14. Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes.
15. Rol uit tot kleine deegvellen en gebruik maïszetmeel zodat ze niet aan elkaar kleven.
16. Doe 1 kl vulling op elk deegvel. Maak de randen van het vel nat en vouw het dicht in een
halve cirkel.
17. Vouw de randen van de ene naar de andere kant in 6 vouwtjes dicht.
18. Bak de gyozas aan in een beetje koolzaadolie.
19. Meng 1 kl maïszetmeel, 1 kl bloem en 2 kl water en voeg toe aan de gyozas.
20. Zet het deksel op de pan en bak in 2 minuten krokant.
21. Serveer de gyozas met de chili-olie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond