EPA
Volledig scherm
© EPA

Nog mijlenver van groepsimmuniteit: amper 7 procent Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus, toename volledig stilgevallen

De strenge overheidsmaatregelen hebben de verdere verspreiding van het coronavirus sterk beknot. Dat besluiten onderzoekers van de UAntwerpen op basis van een grote serologische studie. Het aantal Belgen dat antistoffen tegen het coronavirus in het bloed heeft, is niet meer gestegen de voorbije weken.

13 reacties

  • Wendy Vandereyken

    4 jaar geleden
    Het heeft geen zin om te praten over groepsimmuniteit, want met lockdowns en strenge maatregelen kan er geen groepsimmuniteit zijn. Dus stop met daarover te discussiëren. De enige manier om van dit virus af te geraken is een vaccin. Als dat er niet komt, zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn.
  • Wilfried Mattheus

    4 jaar geleden
    Tja, voorlopig eerder slecht nieuws dan goed nieuws. Tot er een goed werkend vaccin is kunnen er nog zwaar zieken en veel doden bijkomen...
  • dieter devreze

    4 jaar geleden
    Blijkbaar worden de regeltjes van de 'experten' dan toch een beetje teveel opgevolgd. Zo kunnen we nog maanden in onze democratische vrijheden onderdrukt worden, lang genoeg tot we vergeten wat het was om vrij te zijn.
  • De Waen Luc

    4 jaar geleden
    Men weet maar al te goed dat er amper antistoffen aangemaakt worden vij covid 19, door de HIV proteines ACE2 en RTFF 8....Men zal geen vaccin vinden, dus de hele wereld aan de virusremmers..?
  • Marie-Christine Vermeersch

    4 jaar geleden
    Er zijn veel meer besmettingen dat kan niet anders en immuun voor het virus is dat voor te lachen of zo ? We zijn niet immuun zolang er geen vaccin is en dat zal nog een tijd duren ! Dus die tweede piek komt er zeker bij natte en koude dagen zal het er weer zijn ! En wij maar lekker met 20 man of meer bij de kachel en denken dat we veilig zijn !