Partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
Partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR). © Photo News

Voorzitters CD&V, Open Vld en MR starten formatiegesprekken en gaan op zoek naar “bijkomende partners”, minderheidsregering van de baan

De voorzitters van de partijen die deel uitmaken van de federale regering-Wilmès - Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR)  - gaan de formatiegesprekken opnieuw opstarten om op zoek te gaan naar een parlementaire meerderheid voor een nieuwe regering. Het idee van een minderheidsregering is voorlopig van de baan, melden ze in een persbericht. “Dat heeft niet de voorkeur van de betrokken partijen.”

339 reacties

  • Gert Martens

    4 jaar geleden
    Een 'relatieve meerderheid' is nog steeds een regering die de meerderheid van de bevolking niet heeft verkozen. Het zegt veel over het democratisch gehalte van de voorstanders ervan. Let op voor degene die zich de 'democratische partijen' noemen.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De politici hebben al meer dan een jaar de kans gehad om een nieuwe regering te vormen, maar zijn daar niet in geslaagd. Veel gezwartepieter, maar geen resultaat. Alles op corona steken, is niet correct! Het kan niet dat de verliezende partijen de wet dicteren! Bijgevolg zijn nieuwe verkiezingen de enige echte democratische oplossing!
  • karel jens

    4 jaar geleden
    "Je zou dus soms eerder rekening moeten houden met 120 Kamerzetels dan met 150". Dus 30 democratisch verkozen parlementariërs gewoon negeren? Bouchez toont hiermee aan dat hij geen democraat is. Opgepast met zulk heerschap!
  • guy raeymakers

    4 jaar geleden
    In plaats van altijd te bekritiseren op deze partijen verdienen ze tenminste nog beetje steurn van mij. Zij hebben tenminste geprobeerd hun verantwoordelijkheden niet te ontlopen in coronatijd dat in tegenstelling tot de roepers van NVA.
  • leo Daneels

    4 jaar geleden
    Wat een arrogantie en verkrachting van de democratie! Zo kan VB ook redeneren en zeggen er zitten 20% on-Vlaamse partijen in het Vlaamse parlement en dus hebben we samen met N-VA een zeer ruime relatieve meerderheid!