Jan Jaap van der Wal, presentator van De Ideale Wereld’.
Volledig scherm
Jan Jaap van der Wal, presentator van De Ideale Wereld’. © Canvas

VRT biedt Vlaams Belang excuses aan voor grap met Hitlergroet in De Ideale Wereld

TVOp vraag van Vlaams Belang is een passage uit het satirische programma De Ideale Wereld op Canvas geknipt. De VRT bood vervolgens haar excuses aan. Dat berichten de kranten van Mediahuis vandaag. Groen spreekt van een “gevaarlijk precedent” en noemt Vlaams Belang hypocriet. “Gisteren stelden ze zich nog vragen bij het offline halen van Little Britain en Gone With the Wind. Nu blijkt dat ze zelf zonder schaamte VRT vragen om stukjes televisie weg te knippen. Dit is bijzonder hypocriet.”

35 reacties

  • Mady Vermeulen

    2 jaar geleden
    De demonisering van de grote politieke vijand door de "Vlaemsche" regimezender gaat een versnelling hoger. Er moet de volgende twee jaar nog veel gebeuren om de vader van alle verkiezingen "in goede banen te leiden".
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht want ALLE VB-kiezers werden geblameerd. Waarom dan geen Eis op grond van "Laster & Eerroof" namens die massa kiezers die deze aantijging over hun hoofden uitgestort kregen vanwege de Regimezender die geacht wordt "neutraal" te zijn, quod non !
  • Bart De Graeve

    4 jaar geleden
    Grap of niet; dit maakt toch wel duidelijk dat de traditionele partijen nooit en te nimmer met een VB zullen regeren. Dus voor diegenen die hopen op nieuwe verkiezingen en denken dat er dan iets zal veranderen; denk eens na.
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    Als het grappig zou zijn, zouden misschien meer mensen er mee lachen.
  • kristof van rooy

    4 jaar geleden
    Sorry dus we zenden het fragment drie maal opnieuw uit. We zullen de reactie van een emotioneel medewerken ook misbruiken om het fragment te censoren nadat we het drie maal opnieuw uitgezonden hebben :'D. Sorry Vlaams Blok Sorry dat we uitzonden dat alle vb'ers hitlergroeten doen. Sorry :'D. Je kon het ook laten staan en zeggen dat je niet achter die boodschap stond, zonder het te censureren en toch drie keer uit te zenden. Dat was correct geweest :).Geloofwaardigheid vrt - 5% kiezers VB +5%