EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump haalt uit naar manifestanten die omstreden standbeeld voor Witte Huis wilden weghalen

Manifestanten hebben geprobeerd om een standbeeld voor het Witte Huis in Washington neer te halen. Het ging om een beeld van de voormalige president Andrew Jackson, die de slavernij steunde. De betogers werden teruggedrongen door de ordehandhavers. Trump heeft hen bedreigd met een celstraf van 10 jaar op basis van de ‘Veteran’s Memorial Preservation Act’, een wet die de vernieling van standbeelden en monumenten op federale gronden verbiedt. 

4 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Waarom moeten wij dan weer niet verbaasd zijn dat net een zeer controversieel en beladen president als Andrew Jackson de favoriete voorganger is van The Donald? De vraag stellen is ze beantwoorden. Ik had eigenlijk ook niks anders verwacht van hem.
  • jean pierre rooseleir

    4 jaar geleden
    De mensen respecteren andermans goed of andermans opinie helemaal niet meer. Toen ik jong was (ik ben nu 65) werd ons dat thuis en op school geleerd. Blijkbaar nu niet meer.
  • peter verbruggen

    4 jaar geleden
    ondertussen zwijgt hij in alle talen over de corona crisis in zijn land ... zijn ego is belangrijker dan de gezondheid van de amerikanen
  • John Ulmer

    4 jaar geleden
    hoe langer ze met zulke idioterie bezig zijn, hoe groter de kans wordt dat Trump wel degelijk herkozen wordt...