Chinese inlichtingendienst al aan de slag in Hongkong.
Volledig scherm
Chinese inlichtingendienst al aan de slag in Hongkong. © EPA

Chinese inlichtingendienst al aan de slag in Hongkong

De Chinese veiligheidsdiensten zijn vandaag aan de slag gegaan in Hongkong. In een Hongkongs hotel is deze ochtend een onaangekondigde plechtigheid gehouden voor de start van de activiteiten van het Kantoor voor het Vrijwaren van de Nationale Veiligheid. De vorige week ingevoerde controversiële veiligheidswet maakt het Peking mogelijk om de eigen veiligheidsdiensten in Hongkong te laten opereren. Voor Carrie Lam, hoogste bestuurder in de metropool, vormt de opening een "historisch moment".

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Marc Verdonck : alle voorrechten afschaffen ? Ik zou al heel blij zijn als ik direct van een product kan aflezen of het in China is gemaakt. Ik ontdek het meestal nadat ik het uitgepakt heb. De consument met en zonder mondmasker mag ook wel een zegje hebben in dit alles.
  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    Dan alle financiële activiteiten opschorten met Hongkong en behandelen als onderdeel van China. Alle voorrechten afschaffen en oppositie leden alsook de beste profielen overvliegen naar andere landen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    China verbreekt nu al het verdrag afgesloten met de Britten in 1997; dat 50 jaar geldt.Taiwan volgt ook. China heeft vaste voet in de Verenigde Naties o.a. voedsel, telecommunicatie en industrie. Ze vergaren westerse know-how, kopen op en ze hebben 7 jaar de tijd gehad om een virus dat 96% trok op Covid-19 te manipuleren.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    En binnen 5 jaar is Taiwan aan de beurt, want volgens China is dat een opstandige provincie.
  • Patrick Bee

    4 jaar geleden
    Volgende land is Taiwan let erop, zoals je ziet de westerse kapitalisten zijn lafaards.