Zomerscholen krijgen virtueel verlengstuk in augustus

Bron: BELGA

De zomerscholen krijgen een virtueel verlengstuk in de maand augustus. De Vlaamse regering lanceert dan Zomerschool.Vlaanderen, een multimediaplatform met lessen op maat van leerlingen van het lager onderwijs. De programma’s van Zomerschool.Vlaanderen zullen ook drie weken lang te zien zijn op de VRT. “De coronacrisis heeft onze kinderen leerkansen afgenomen. We moeten nu absoluut vermijden dat sommige leerlingen na de zomer met een achterstand beginnen aan het nieuwe schooljaar”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.

Kinderen en jongeren krijgen via zomerscholen al de kans om de leerachterstand bij te benen die ze door de coronacrisis mogelijk hebben opgelopen.

Aanvullend investeert de Vlaamse regering nu 600.000 euro in Zomerschool.Vlaanderen, een multimediaplatform met lessen op maat van leerlingen van het lager onderwijs. Het initiatief komt van de mensen achter Universiteit van Vlaanderen.

Programma’s van Zomerschool.Vlaanderen zullen in augustus onder andere via de netten van de VRT te zien zijn. Daarnaast zal Zomerschool.Vlaanderen ook opduiken op sociale mediakanalen zoals YouTube, Instagram en TikTok.

“Noem het een virtuele zomerschool voor alle kinderen in Vlaanderen”, zegt Weyts. “We kunnen de gemiste lessen niet vervangen, maar we schotelen een ondersteunend educatief aanbod voor. Zo kunnen kinderen zich op een leuke manier voorbereiden op volgend schooljaar”.

Door haar schouders onder het initiatief te zetten, neemt de VRT volgens minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) “opnieuw haar maatschappelijke rol ten volle op”. “Door haar ondersteuning aan dit sterke project zorgt ze ervoor dat kinderen een stukje van de achterstand op school kunnen inhalen. We kunnen het belang hiervan niet onderschatten”, aldus Dalle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen