Direct naar artikelinhoud
Coronacijfers

Gemiddeld aantal besmettingen met coronavirus stijgt weer tot 84 in België

Gemiddeld aantal besmettingen met coronavirus stijgt weer tot 84 in België
Beeld Getty Images

Er worden gemiddeld nog 84,3 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in België. Dat is een stijging met vier procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen (gemiddeld 81,1 nieuwe besmettingen per dag). Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 62.469, 112 meer dan het cijfer dat vrijdag gemeld werd. De voorbije week (1 juli tot en met 7 juli) waren er dagelijks gemiddeld 84,3 nieuwe besmettingen. Dat is een stijging met vier procent tegenover de week voordien (gemiddeld 81,1 nieuwe besmettingen per dag). 

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 97 besmettingen die werden geregistreerd op dinsdag 7 juli. Een dag eerder waren het er 111, de dag daarvoor 24. De cijfers van de dagen erna zijn nog niet volledig en zullen de komende dagen nog stijgen.

Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,1 gevallen.

De andere indicatoren, over het aantal opnames en overlijdens, dalen wel. Bij het aantal opnames gaat het van een daling van gemiddeld 11,1 naar 10,1. Gisteren werden 6 patiënten opgenomen. In de ziekenhuizen liggen nu nog 143 patiënten, waarvan 32 op de afdelingen intensieve zorg.

Bij de overlijdens daalt het gemiddelde van 4,7 naar 2,4 per dag gemiddeld. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 3 op dinsdag 7 juli. Het virus eiste in ons land in totaal nu al 9.782 mensenlevens. 

Sinds enige tijd volgt Sciensano de COVID-19-epidemie op aan de hand van de zevendaagse gemiddelden van het aantal bevestigde gevallen, de nieuwe bevestigde ziekenhuisopnames, de ingenomen bedden op intensieve zorgen en de sterfgevallen. Dat laat toe om het weekendeffect uit te vlakken.