Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © AFP

21 migranten bij oversteek van Het Kanaal gered

Eenentwintig migranten die in drie boten zaterdag Het Kanaal wilden oversteken, werden gered toen ze in de problemen kwamen bij hun plan om Groot-Brittannië te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur in Pas-de-Calais gezegd.

4 reacties

  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Deze mensen komen blijkbaar ongehinderd het land in, grotere opblaasbare boten kopen is er evenmin een probleem, en nog makkelijker is het om het land weer te verlaten inclusief boot...Ik heb liever de periode van voor Schengen terug...toen was de grensoverschrijdende criminaliteit en illegaliteit niet zo mobiel en makkelijk...
  • isabelle de crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom Wie heeft ze deze boten geleverd en verteld hoe ze het kanaal moeten oversteken, dit is geen brede rivier dat je oversteekt. Openlijk vertellen ze het dat hier een einde aan komt.
  • Jan vanderwallen

    4 jaar geleden
    Waarom slagen we er nog steeds niet in om illegalen op te pakken, op te sluiten en uit te wijzen?
  • arlette Strumane

    4 jaar geleden
    Toen Groot Brittannië bij de EU wou had men als voorwaarde moeten eisen dat identiteitskaarten verplicht waren ! Het is net dit dat het land zo aantrekkelijk maakt voor geboefte, zwartwerkers . Waarom neemt het vaste land nog steeds alle werk en kosten op zich als de oplossing simpel is en bij Groot-Brittannië ligt ?