Credit Getty / Marius Becker/dpa
Volledig scherm
© Credit Getty / Marius Becker/dpa

De post openen, naar de bioscoop gaan of fitnessen? Dit is het risico op besmetting dat eraan verbonden is

Er is een nieuwe grafiek opgedoken - samengesteld door de Texas Medical Association (TMA) – die het risico op besmetting met het coronavirus inschat van verschillende activiteiten. Zelfs al gelden er in Amerika andere wetten en regels, dit overzicht geeft een goed idee van hoeveel risico er verbonden is aan dagdagelijkse bezigheden. Want de post openen of de kinderen afzetten op kamp doen we allemaal op dezelfde manier.

63 reacties

  • John Rogers

    4 jaar geleden
    Mop van het jaar: iedereen gemondmaskerd behalve op café want dat is toch maar de hoogste besmettingsgraad!! Logica??
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Fitnes is echt not done. Daar wordt alles gebruikt en zo goed als niets ontsmet. Zitmeubelen worden rechtgezet tegen de muur, om zo niet te moeten ontsmetten, lockers worden gebruikt en niet ontsmet. Het was al geen gewoonte om de toestellen te poetsen toch niet bij iedereen. Die moeten ontsmet worden. het is niet omdat je je handen ontsmet hebt dat je zoveel uur het virus niet kan overdragen, integendeel een besmette moet maar even aan zijn mond komen en besmet alle toestellen die hij gebruikt
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Interessant gegeven is dat zelfs bij de post openen het risico niet nul is.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Hopelijk zijn er genoeg euthanasie vaccins voor de 2de golf van het virus voor de genen die moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Dan moeten de zorgverleners minder risico lopen en geraken ze niet over werkt. Plus dat het veel goedkoper is want wie ga dat allemaal betalen ?
  • Amber Habex

    4 jaar geleden
    Je kent de regels ondertussen, houd je eraan. In Zweden beginnen ze van het mooi werr te genieten en het stijgt daar enorm, maar toen dat er net begon hield iedereen zig aan de regels opgegeven door de overheid en werd de economie niet plat gegooid, zonder veel besmettingen. Allemaal om dat zij wél naar hun overheid luisterden terwijl de Belgen liever tegen de richting in zwemmen.